luni, 29 octombrie 2012

Misterele lumii: Piramidele din Antarctica


Piramidele din Antarctica au fost descoperite destul de recent de un grup de exploratori. Sub zapada si gheata se deosebesc 2 sau poate 3 piramide aliniate ca cele din Giza. Daca aceste formatiuni sunt intr-adevar piramide, atunci se vor ridica multe intrebari. Este posibil ca Antarctica sa fi fost locuita de o civilizatie antica cu o cultura atat de avansata incat sa ridice aceste piramide? Mai exista si alte structuri sub zapada? Atlantologii au emis de ceva vreme teorii precum ca Antarctica ar fi continentul Atlantida acoperit de gheata.
Daca aceste formatiuni descoperite sunt intr-adevar piramide, aceste locuri ar putea avea dovezi sau artifacte din trecutul omenirii. Din data de 29 august 2012, echipa de cercetatori nu a mai oferit nici un fel de detaliu privind aceasta descoperire, asteptand sa se faca mai multe cercetari.
 

Este posibil ca Antartica sa fie continentul Atlantida?

Atlantida este descrisa de Platon ca fiind o insula continent de forma rotunda, cu un tinut muntos si cu cel mai mare port natural. Antarctica este o insula continent rotunda, cu munti (Polul Sud are munti inalti de aproximativ 1,500 m) si are unul din cele mai mari porturi naturale, Marea Ross.
Cei ce sustin teoria conform careia Antarctica ar fi Atlantida spun ca Antarctica nu ar fi fost acoperita intotdeauna de gheata asa cum este in ziua de azi. Continentul a fost o data unul tropical, aflat la Ecuator, dar a ajuns la Polul Sud o data cu fragmentarea masei continentale. Una dintre dovezile ce sustin aceata teorie este o harta egipteana antica a Atlantidei, publicata de catre un preot german iezuit in 1665.  Harta aseaza Atlantida intre Americi si Africa. Cel mai ciudat detaliu este  forma Atlantidei in aceasta presupusa harta antica: este aproape la fel ca forma Antarcticii sub gheata, o forma ce nu ne-a fost cunoscuta pana in secolul XX cand a fost aflata cu ajutorul satelitilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea tuturor conteaza.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.