marți, 7 ianuarie 2014

TOP 37 de LOCURI ABANDONATE pe care ITI VA FI TEAMA sa le VEZI!

Aceste ruine, cu toate ca acest cuvant nu descrie cu adevarat imaginile urmatoare, iti pot oferi un sentiment de teama cum nu ai mai simtit pana acum. Iata 37 de locuri abandonate, foarte probabil bantuite, care-ti taie rasuflarea, potrivit celor de la distractify.com:

 1. PRIPYAT, UCRAINA

yubiko
Pripyat, un oras cu o populaie de aproape 50.000 de locuitori, a fost abandonat in intregime in urma dezastrului nuclear de la Cernobal din anul 1986. Datorita radiatiilor, in urma acelui incident, acest loc nu a mai fost atins si cu siguranta nu o sa mai fie sute de ani de acum inainte. Natura domina acest loc pustiu care te duce cu gandul la o scena apocaliptica dintr-un film de Hollywood.

2. MINA DE DIAMANTE DIN RUSIA

og
Mina de diamante din Rusia este a doua groapa, ca marime, excavata de mana omului. Aceasta este un crater de peste o jumatate de kilometru adancime si are un diametru de peste 1200 de metrii. Mina de diamante a fost construita la decizia lui Stalin pentru a satisface cererea de diamante industriale ale Uniunii Sovietice. Proiectul a fost abandonat deoarece excavarea acestei uriase gropi a devenit o munca sisifica.



3. CONACUL, LACUL SENEKA, NEW YORK

utfi
Curtea acestei case parasite din New York este o adevarata expozitie pentru pasionatii de masini de epoca.










4. HOTELUL RYUGYONG – PYONGYANG, COREEA DE NORD

MINOLTA DIGITAL CAMERA
Aceasta constructie avangardista are o inaltime de 330 de metri inaltime s-a dorit a fi unul dintre cele mai impresionante si indraznete proiecte realizate vreodata pe teriotorului statului Coreei de Nord. Cu toate acestea, hotelul a fost lasat in paragina vreme de 16 ani datorita perioadei de foamete care s-a abatut asupra Coreei de Nord. In anul 2008 s-a incercat o readucere la viata a acestui proiect, an in care, pentru renovarea hotelului s-au cumparat geamuri in valoare de peste 150 de milioane de dolari. Cu toate ca structura arata completa privita din exterior, marea majoritatea a interiorului acestui hotel este in continuare abandonata si parasita.







5. AZILUL WILLARD, NEW YORK

uob
Totul a inceput in anul 1869, atunci cand aceasta cladire a fost construita. Azilul de nebuni “Willard” in momentele in care era ocupat la capacitate maxima obisnuia sa gazduiasca pana la 4000 de pacienti. Mai mult de jumatate dintre cei 50.000 de pacienti pentru care acest loc a reprezentat o a doua casa, au murit intre peretii acestui azil. Acest fapt face ca morga acestui azil (din imagine) sa fie unul dintre cele mai infioratoare locuri de pe pamant. Cu toate acestea, foarte multi dintre pacientii acestui azil au fost reintegrati in societate.


6. CASELE OZN DIN SANZHI, TAIWAN

uoyfguk
SanZhi, construit in anul 1978, s-a dorit a fi un oras de vacanta futurist destinat ofiterilor americani. In anul 1980 constructia acestor case a fost oprita datorita lipsei de fonduri. Casele au fost demolate in anul 2010.








7. PARCUL DE DISTRACTII “SIX FLAGS JAZZLAND”, NEW ORLEANS, LOUISIANA

oygo
Distrus de Uraganul Katrina, parcul de distractii a fost abandonat in totalitate. Anumite companii planuiesc redezvoltarea parcului de distractii, dar pana atunci, acest parc reprezinta decorul perfect pentru filmarea unei scene de groaza.









8. GULLIVER’S TRAVELS PARK – KAWAGUCHI, JAPONIA

ioh
Construit la poalele Muntelui Fuji, acest parc de distractii tematic si-a deschis portile in anul 1997. Lipsa sprijinului din partea guvernului Japonez, nu a durat mai mult de zece ani pentru ca acest proiect sa fie abandonat.







9. CASTELUL BANNERMAN – POLLEPEL ISLAND, NEW YORK

p78go
Cu toate ca la prima vedere acest castel pare sa fie un martor al istoriei, adevarul este ca aceast edificiu dateaza abia de la inceputul secolului al XX-lea. Proprietarul, Francis Bannerman VI, a folosit cladirea drept spatiu de depozitare pentru armament. In anul 1920, explozia a catorva sute de kilograme de munitie, datorata din cate se pare unui fulger, a transformat mai mult de jumatate din intreaga cladire intr-o adevarata ruina.




10. INSULA DISNEY, LACUL BUENA VISTA FLORIDA

ibgi
In trecut, o adevarata atractie a lumii Disney, aceasta insula a fost lasata in paragina datorita descoperirii unei bacterii, capabila sa duca la decesul oamenilor, in apele din imprejurimi.









11. FARUL ANIVA ROCK – SAKHALINSKAYA OBLAST, RUSSIA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
Insula, in trecut a fost un teritoriu disputat intre Rusia si Japonia. In acest moment Rusia controleaza teritoriul dintre Japonia si coasta de est a Rusiei.








12. CALEA FERATA CANFRANC, SPANIA

iuh
Calea ferata Canfranc a facut parte dintr-un proiect la care au luat parte Franta si Spania. Un accident petrecut in anul 1970 a distrus un pod din apropiere, incident ce a dus la abandonarea proiectului.









13. CASTELUL MIRANDA – CELLES, BELGIA

miranda
Castelul a fost construit de catre aristocratii de origine franceza in incercarea acestora de a evita revolutia din tara lor. In timpul celui de al II-lea Razboi Mondial, Castelul Miranda a jucat rolul unui orfelinat. Datorita trecutului sau, Castelul Miranda, ramane un loc preferat pentru vanatorii de fantome.




14. UZINA DE CARBUNE ABANDONATA, FRANTA




fakfafas

15. CASTELUL EILEAN DONAN – LOCH DUICH, SCOTIA

iuhi
Castelul, cu o istorie zbuciumata de peste 800 de ani, a fost distrus si reconstruit in nenumarate randuri. Insula a ramas abandonata pana in anul 1911, perioada in care a fost reconstruita de un proeminent ofiter militar in rezerva.






16. INSULA HASHIMA, JAPONIA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In trecut, aceasta insula a fost foarte bogata in resurse naturale, in special carbune. In momentul in care carbunele a fost inlocuit de petrol, mina de carbune la care lucrau peste 5000 de mineri a fost abandonata.






17. MOARA ABANDONATA – QUEBEC-UL DE VEST, CANADA

millpark
Aceasta moara a fost construita de colonistii de origine franceza.










18. STATIA DE METROU CITY HALL, NEW YORK

p9gph
Aceasta statie de metrou a fost construita in anul 1904 si a fost inchisa in anul 1945 datorita faptului ca era folosita de un numar foarte mic de persoane. Cu toate ca este inchisa circulatiei, statia de metrou City Hall reprezinta o atractie turistica.







19. SALA DE TEATRU ORPHEUM – NEW BEDFORD, MASSACHUSETTS

outgfou
Aceasta sala de teatru si-a deschis portile in aceiasi zi in care Titanicul s-a scufundat, 15 Aprilie, 1912. O mica parte din vechea cladire a fost destinata unui magazin alimentar, in timp ce restul cladirii a fost lasat in paragina.













20. HOLY LAND USA – WATERBURY, CONNECTICUT

oyg
Tema acestui parc de distractii o reprezinta anumite pasaje din Biblie. In perioada celui mai inalt moment de glorie (1960-1970), parcul de distractii atragea aproximativ 40.000 de vizitatori anual. Acesta a fost inchis in anul 1984.








21. FABRICA ABANDONATA, BELGIA

power

22. EPAVA VASULUI SS AMERICA – FUERTEVENTURA, INSULELE CANARE

shipwreck
Vaporul de linie SS America, dupa cariera sa lunga si stralucitoare a fost distrus la Fuerteventura in anul 1994.











23. ORASUL SUBACVATIC – SHICHENG, CHINA

pihgi
Shicheng, orasul construit inca de acum 1300 de ani,  a fost acoperit de ape vreme de 53 de ani. Apele au inundat zona datorita unei avarii a Hidrocentralei Xin’an.









24. FABRICA DE ZAHAR ABANDONATA – BROOKLYN, NEW YORK

The Domino Sugar Factory in Darkness

25. ZONA PARASITA A MARELUI ZID CHINEZESC, CHINA

itfi
Marele Zid Chinezesc are o lungime de 13.170 de mile, ingrijirea acestuia necesitand fonduri uriase, fapt ce face ca o mare parte din acesta sa fie abandonata.





26. GARA CENTRALA DIN MICHIGAN – DETROIT, MICHIGAN

pig
Construita intre anii 1912 si 1913, Gara Centrala din Michigan si-a inchis portile in anul 1988, fiind una dintre cele mai inalte Gari din lume.






27. DADIPARK – DADIZEL, BELGIA

ogou
Acest parc de distractii si-a deschis portile in anul 1950. Activitatea a incetat in acest loc in anul 2002, inca din acea perioada locul fiind parasit.





28. SPITALUL MILITAR – BEELITZ, GERMANIA


ouygou

29. EMPTY ORGAN ROOM




room

30. BISERICA ABANDONATA

likh
Cu toate ca aceasta biserica a fost abandonata, scaunele inca sunt asezate ca si cand isi asteapta participantii la ceremoniile religioase. In imagine se poate observa si cosciugul unui bebelus.





31. PARCUL DE DISTRACTII “WONDERLAND” – BEIJING, CHINA

oufoiutdk
Construit pentru a reprezenta cel mai mare parc de distractii din Asia, acest proiect nu a fost niciodata terminat din motive financiare. De atunci, pamanturile au fost cultivate de fermieri.




32. DEPOUL DE TRENURI CZESTOCHOWA,  POLONIA

uoguk

33. O FABRICA DE RACHETE ABANDONATA, RUSIA




ygi
34. El Hotel del Salto, Columbia
ygoiu
El Hotel del Salto din Columbia a fost construit in anul 1928 pentru a asigura cazarea turistilor care vizitau Cascada Tequendama. Eventual, cascata a fost contaminata iar vizitatorii si-au pierdut interesul, fapt ce a condus la abandonarea hotelului.







35. STATUIA LUI HRISTOS DIN ADANCURI – SAN FRUTTUOSO,

ITALIA

iytvo
Guido Galletti este artistul care a creat aceasta statuie a Lui Iisus Hristos. Aceasta se afla la o adancime de peste 17 metri.





36. CALEA FERATA TOAMNA – LEBANON, MISSOURI

missouri

37. PENITENCIARUL DE STAT – PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA

iln
Penitenciarul de Stat din Philadelphia a avut portile “deschise” intre anii 1829 si 1971, fiind unul dintre primele penitenciare moderne. In zilele noastre se claseaza in randul penitenciarelor de “firma”, datorita prizonierilor pe care acest penitenciar i-a gazduit. Willie Sutton si Al Capone sunt decat doua dintre numele de rezonanta pe care le vom aminti. Imaginati-va daca peretii ar putea sa vorbeasca…


Sursa: caplimpede.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea tuturor conteaza.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.