vineri, 25 ianuarie 2013

Anii “pierduti” ai lui Isus


Biblia ni-l descrie pe Iisus la varsta de 12 ani, cand impreuna cu parintii sai, Iosif si Maria, a fost la Ierusalim, de praznicul Pastilor. Parintii il pierd pe Iisus, timp de trei zile, pentru a-l descoperi in Templu. Dupa acest episod, Iisus apare in Biblie la varsta de 30 de ani, cand a fost botezat de Ioan. Unde si-a petrecut viata, Iisus in aceasta perioada? Un raspuns ar fi ca Iisus, cunoscut sub numele Issa, a petrecut saptesprezece ani in India si Tibet”, scrie Proaxis.
Creştinătatea s-a obişnuit, de mai bine de 2000 de ani, să-l “închidă” pe Iisus în cele 4 Evanghelii ale Noului Testament şi, eventual, în formă implicită, în Faptele Apostolilor. Nici o altă sursă despre viaţa şi învăţăturile Fiului lui Dumnezeu nu este luată în considerare de către oficialii religiei creştine. Pentru aceştia, orice altă scriere care poartă amprenta Învăţătorului, în afara celor mai sus menţionate, este considerată apocrifă. Cu alte cuvinte, aceste scrieri ar conţine mai multă fantezie şi mai puţin adevăr. Evanghelia lui Toma, atât de simbolică şi de profundă, apoi scrierile sub dictare divină, exprimate la persoana I de însuşi Iisus şi puse pe hârtie de Jakob Lorber şi nu în ultimul rând, manuscrisul despre viaţa profetului Issa păstrat la mănăstirea tibetană Himis din ţinutul Ladakh, sunt tot atâtea dovezi ale unei vieţi divine, trăite sub semnul miracolului.
Probabil ca mulţi v-aţi întrebat de ce nici una din cele 4 Evanghelii nu spune nici un cuvinţel despre viaţa lui Iisus de la 12 până la 30 de ani. Evanghelia lui Luca are totuşi un singur verset referitor la această perioadă: “Şi Iisus creştea în înţelepciune şi în statură, şi era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor.” Ce a făcut Iisus în anii aceia? S-a dus la şcoală, a învăţat de la cineva cum să facă miracolele pe care le-a înfăptuit ulterior, în cei 3 ani de peregrinări prin ţinuturile Galileii, Iudeii şi Samariei? Sau pur şi simplu a dus o existenţă obişnuită, nemarcată de nici un eveniment care să merite să fie consemnat?
Poziţia tradiţională adoptată de erudiţii şi de teologii creştini este aceea că în aceşti ani Iisus  a fost în Nazaret sau prin apropiere, şi că nu s-a scris nimic despre el în acea perioadă pentru că nu a făcut nimic demn de a fi consemnat.
In anul 1894, Nicolas Notovici, doctor si jurnalist rus a publicat o carte intitulata “Viata necunoscuta a lui Iisus Christos”. El a scris aceasta carte in urma unei calatorii in Afganistan, India si Tibet. Ajungand la manastirea Himis, in Ladak, in muntii Himalaya, lui i s-au aratat de catre Marele Lama doua volume vechi, legate in piele, in care se spunea despre viata lui Issa, cum era cunoscut in zona Iisus. Documentele aduse din India in Nepal si apoi in Tibet au fost scrise, in original, in limba pali, limba religioasa a budistilor. Copiile de la Himis fusesera traduse in tibetana. Interpretul lui Notovici i-a tradus textul.
Biografia lui Issa era alcatuita din 244 de versete, in 14 capitole. Cartea contine intamplari similare celor din Vechiul si Noul Testament, precum robia Egiptului, mantuirea poporului lui Israel de catre Moise, lepadarea de credinta a israelitilor.
Apoi se spune despre Issa, care la 14 ani a trecut prin Sing, o regiune din Pakistan si s-a stabilit printre arieni. El a plecat mai departe si s-a stabilit la Juggernaut, unde a fost primit cu bucurie de catre preotii brahmani. A locuit in mai multe orase din India, ca Rajagriha, Benares, unde a studiat Vedele.
Parasind Juggernaut-ul s-a stabilit in tinutul Gautamides, locul de nastere al marelui Buddha Sakyamuni. Dupa ce si-a desavarsit cunostintele in limba pali, Issa a inceput sa studieze scrierile sacre ale Sutra-elor. Apoi a parasit Nepalul si muntii Himalaya, a coborat in valea Rajputanei si s-a indreptat catre apus, predicand diverselor popoare perfectiunea suprema a omului.[pullquote_right]
Nu există nici un document şi nici o dovadă că între 12 ani şi 30 de ani Iisus a fost în Nazareth sau în împrejurimi. Mai mulţi călători în Orient afirmă însă că au văzut şi chiar au copiat un text budist despre sfântul Issa, care relatează că Iisus Hristos a petrecut acei ani în India şi în Tibet.
[/pullquote_right]
Cuvintele lui Issa s-au raspandit printre paganii tinuturilor pe care le-a traversat. Issa a parasit Himalaya si s-a intors in Palestina, la varsta de 29 de ani.
O marturie care confirma spusese lui Notovici, vine de la Sri Daya Mata, care publica in 1959, un interviu cu Sri Bharati Krishna din India. “In 1959, am discutat aceasta cu unul dintre cei mai mari lideri spirituali din India, Sanctitatea sa Sri Bharati Krihna Tirtha. I-am spus despre faptul ca Iisus Christos si-ar fi petrecut o parte din viata in India. El a spus: ‘Acesta este adevarul. Am studiat vechile documente de la Templul Puri Jaggannath care confirma aceste fapte.. El a fost cunoscut ca Issa si o mare parte din timpul petrecut in India, a stat la Tempul din Jaggannath. Cand s-a intors in tinuturile de unde provenea, el si-a expus invatamintele, care sunt cunoscute astazi ca fiind crestine’”.
Succesorul acestuia, din 2008, Swami Nischalananda Saraswati a confirmat acest fapt, intr-un documentar numit “Iisus in India.”

Источник:http://www.2012en.ro/2011/12/anii-pierduti-ai-lui-isus/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea tuturor conteaza.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.